WHAMISA

*Tuotteet saatu yhteistyössä naturalgoodscompany kanssa*
Ihana ihana luonnonkosmetiikka! 
Olen ollut eurooppalaiselle luonnonkosmetiikalle hyvin vannoutunut.
 Mm. saksalainen Lavera, latvialainen Madára, saksalais-sveitsiläinen Santé ovat päässeet mun suosioon. 
Elokuussa naturalgoodscompany:n järjestämässä luonnonkosmetiikan uutuus -ja trendi-aamussa kuulin ensimmäistä kertaa whamisa:sta
korealaisesta fermentoidusta luonnonkosmetiikka sarjasta. 
Mitä tarkoittaa fermentoitu?

Fermentoitu adjektiivi tulee substantiivista fermentointi. Fermentointi tarkoittaa maitohappokäymistä. Fermentoinnissa ainesosien molekyylirakenteet hajoaa, jolloin niistä tulee iholle helpommin ja nopeammin imeytyviä. Sivutuotteena muodostuu aminohappoja, antioksidantteja sekä vitamiineja. Käytännössä fermentaation avulla aineososat muutetaan iholle hyödyllisempään muotoon.

Whamisan tuotteet ovat myös vedettömiä. Puhdistettu vesi on siis korvattu tuotteissa kasviuutteilla, kasvimehuilla tai -vesillä. Vedettömyys luonnonkosmetiikassa on saanut alkuperänsä siitä, että monissa tuotteissa käytetään suurimmaksi osaksi vettä (aqua merkki) ja se on myös rajallinen luonnonvara. Kuitenkin kosmetiikan valmistuksessa käytetään tavallista vettä, joten 100% ekoteko se ei kuitenkaan ole. Mutta ajatus ja kulutus kuitenkin. Vesi voi myös kuivattaa ihoa paljon, joten sitä yritetään kompensoida vaihtamalla se öljypohjaisiin ainesosiin. 

Säilöntäaineet ovat mietoja Whamisan tuotteissa ja fermentointi pidentää käyttöikää. Täyteaineita, jolla esimerkiksi saadaan pehmeä tunne iholla, ei ole ollenkaan. Niillä ihoa ei hoideta, ainoastaan lisätään kuluttajaystävällisyyttä, mikä saattaa olla huonoksi ihon alle. 

Whamisan tuotteet voivat olla tehokkaita ja aktivoivia iholle, jolle ei ole aiemmin kyseisiä tuotteita kokeiltu. Minullakin ihon punoitus ja hetkittäinen ärsytys tuli, kun kokeilin esimerkiksi puhdistusvaahtoa ensimmäistä kertaa. Hetken käytettyäni olen kuitenkin todennut tämän ihan parhaaksi jutuksi omalle iholle pitkään aikaan. Mulla on kuiva iho, talvella korostuva eikä kovin herkkä muutoin. Jos kärsit herkästä ihosta, atooppisesta ihottumasta yms. en suosittelisi välttämättä Whamisaa. Tai no, ehkä, mutta omalla vastuulla ja kokeilulla, ja kenties pidemmällä juoksulla tämä olisi paras juttu sullekin! 
Mutta, kuten sanoin, alku voi olla punakka. 


Tsuumailin purkin kylkeä ja sielä oli kirjoitettu erikseen loppuun *siältää d-limoneenia sekä linaloolia.* Mä olen hieman ummikko vielä kaikissa INCI-koodeissa, mutta aikani googlailtuani selville kävi että nämä ovat siis hajusteita. 

Sitten mietin minkä vuoksi luonnonkosmetiikkaan on käytetty hajusteita ja ovatko ne synteettisiä?

 Sain vastauksen weleda.fi sivustolta;
"Linalooli sekä limoneeni ovat yksiä 26 hajusteaineesta, jotka on EU-säädösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-luotteloon tiedoksi hajusteallergisille. Linaloolia on luonnostaan monissa eteerisissä öljyissä, joita käytetään parantamaan kosmetiikan tuoksua."



Eli ilmeisesti eteerisissä öljyissä näitä hajusteita löytyy jo omastakin takaa. Ja öljyt ovat hoitavia. Laittakaa ihmeessä kommenttia aiheeseen liittyen jos tiedätte, kuulisin mielelläni enemmän aiheesta!
Kiitos k-beuty'n, mun iho ei oo ollut näin hyvässä kunnossa aikoihin. Seuraavaksi hankintalistalla on jonkinlainen silmänympärysvoide, talven kuivuutta vastaan, ehkäpä jopa Whamisan oma! 

Jos olette käyttäneet Whamisan rasvoja/voiteita, kokemuksia tänne päin vain. 
Vielä voiteissa olen pitäytynyt tutussa Laverassa, mutta mulla on pieni kipinä, että Whamisa voisi korvata nekin! 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nature of Nyahururu

Aloe Konjac Sponge